Снимка: БГНЕС

Компанията Pfizer и немският й партньор BioNTech са започнали да тестват своя ваксина срещу коронавируса при деца под 12 години, с надеждата да разширят ваксинацията сред тази възрастова група до началото на 2022 г., съобщи американският производител на лекарства.

Първите доброволци в ранния етап на проучването получиха първите си инжекции в сряда, каза говорителят на Pfizer Шарън Кастило.

Ваксината на Pfizer/BioNTech е разрешена от американските регулатори в края на декември за хора на възраст над 16 години. По данни на Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията в САЩ до вчера са били приложени близо 66 милиона дози от ваксината.

Педиатричното изпитване, което ще включва деца на възраст над 6 месеца е второто подобно, стартирано от Moderna миналата седмица.

Ваксината на Pfizer/BioNTech се използва при 16- и 17-годишни в САЩ. Препаратът на Moderna е препоръчителен за лица над 18 години. Все още няма ваксина, препоръчителна за по-малки деца.

Коментари Напиши коментар

28

Преполовяване

преди 2 месеца

До Solar Power 24 Тези възхвалители на науката са най-глупави. Като тебе имам предвид. Каква туберкулоза ... Сигурно в Римската империя, когато не е имало ни ваксини, ни съвременно лечение се е преполовявало населението при епидемия от туберкулоза за една-две години. Така ли мислиш? Ха-ха. Не! Само че тогава е имало мъже, а сега само драскачи. Глупостите за преполовяване ще ги приказваш някъде другаде!

27

Наука

преди 2 месеца

До Solar Power Гледай да не прекалиш с вярата в науката. Тя е хубаво нещо, когато е с мярка, обаче при някои хора всичко е без мярка и стигат до гробищата, а бизнесмените, които използват науката за забогатяване, си пълнят джобовете.

26

Анонимен

преди 2 месеца

Не ви щем отровите. Гнусни отрови! Тровите всички наред безогледно! Кой родител, който има ум ще сложи експериментална ваксина на детето си? Кой заможен човек ще си сложи това менте от първо поколение?