Снимка: НАСА

НАСА публикува панорамна 360-градусова снимка на Марс, направена от роувъра Пърсивиърънс, предадоха световните агенции.

Снимката е на зоната, в която апаратът кацна миналата седмица. Тя е съставена от множество кадри, направени от марсохода и показва пуст район с геологични формации, в това число изваяна от вятъра скала и ръба на кратера на Джезеро. Там според учените е имало дълбоко езеро, в което се е вливала река преди около 3,5 милиарда години.

Роувърът е направил 142 снимки на 360 градуса с апаратурата с висока разделителна способност, с която е оборудван.

Кадрите и камерите на роувъра, на когото казват галено Пърси, ще помогнат на учените да установят геологическата история и атмосферните условия на кратера, да идентифицират скалите и седиментите, от които са взети проби, преди те да бъдат върнати на Земята при бъдеща мисия, предвидена за 30-те години.

Цялата снимка можете да видите тук

Коментари Напиши коментар

103

ПроСоТо

преди 7 месеца

при такива панорамни снимки лявата и дясна част трябва да са еднакви,защото от където започва снимането,там и свършва...какво виждаме на панорамата от кратера Рим?-Вижте сами!..Ако не виждате,изрежете снимката,огънете я във вид на кръг и вижте височината на възвишенията от ляво и от дясно!Би трябвало да са еднакви, Но не са!..значи има нещо нередно тук!Впрочем,НАСА отдавна ПОДХВЪРЛЯ на "широката публика" ТРОХИТЕ от своята дейност.И естествено,тя е ВОЕНИЗИРАНА структура.

102

Анонимен

преди 7 месеца

Превърнали сме собствената си планета в ад, а сме тръгнали да търсим други планети...

101

777

преди 7 месеца

Колега 101, убягва ти главното. Това е постижение на човешкия ум, интелект и каквото искаш, без значение какво има на Марс. 9 г. е работил екип, за да видиш ти тази снимка. Имай респект.