Снимка: БГНЕС
fallback

Новият коронавирус може да засегне панкреаса и да инфектира произвеждащите инсулин бета-клетки в тежките случаи, съобщиха Ройтерс и ДПА, цитирани от БТА.

Изследователи от университетската болница в гр. Улм, които направиха откритието, казаха, че то обяснява подобните на диабет симптоми у някои от пациентите с Ковид-19.

Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Нейчър Метаболизм".

Специалисти от университета в Кил преди това съобщиха в същото списание за 19-годишен пациент, развил диабет след Ковид-19. Мартин Вагнер, един от авторите на изследването в Улм, каза, че има поредица от случаи в които нивата на кръвната захар се нарушават у пациенти с Ковид-19.

За изследването специалистите са изложили панкресна тъкан на вируса, за да проверят дали може да бъде заразена. Изследвали са и тела на починали пациенти и са открили протеини на вируса в панкреаса, след като вече белите дробове са били чисти. Това показва, че инфекциите с вируса са по-чести и продължават по-дълго от предполаганото досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

A бе

преди 3 години

какви ги пишете ве оная работа и нея ли ще засегне.Как шъ прая деца.

22

Анонимен

преди 3 години

До 19Какво е ГМО ваксина :))))))))))))))))))))))))))))))) вие изобщо не знаете какво е ГМО и си мислите, че като го сложите пред друга дума и става нещо страшно :))))))

21

Да обобщим

преди 3 години

Всички болести се появяват от ковида.

fallback