Снимка: БГНЕС
fallback

Комарите не предават коронавируса, показва италианско изследване, цитирано от Франс прес.

Oще по темата
Експерименталното изследване, извършено от Италианския национален институт по здравеопазване с обикновени комар, катогорично показва, че тези кръвосмучещи насекоми не предават коронавируса, пише БНР.

До извода учените са стигнали, след като са инжектирали на комари заразена със SARS-CoV-2 кръв и при тях вирусът не е успял да се мултиплицира и следователно е невъзможно за тези насекоми да предават вируса чрез ухапването си, твърдят специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Komar

преди 3 години

Комарджиите застрашени ли са?

16

Анонимен

преди 3 години

До 14А какво ще рекнеш за телевизията, телефоните и другите разни сигнали излъчвани от сателити още от края на 80-те. По принцип, сателитната или микровълновата телекомуникация си работи в сантиметровия обхват на вълната (1 до 10 см), а по честоти май бяха поне 4 ленти за интервала от 3 - 30/40 GHz. По-нагоре са само радиотелескопите.От 80-те досега са 30-на години и също би трябвало да сме посвикнали, както с радиото

15

Bergen

преди 3 години

Засега не може, но някой ден в бъдеще може да се променят нещата. Иначе комарите разнасят много други болести, които дори и да не са с висока смъртност трудно се диагностицират. Един почват да му се подуват пръстите, друг му пищят ушите, трети уринира кръв и т.н. Пускайте лампите с ток против комари. Колкото по-малко по-добре.

fallback