Снимка: Pixabay
fallback

Използването на канабис като средство за лечение на психически разстройства е мит, стана ясно от изследване на учени от Националния център за изследване на наркотици и алкохол към Университета на Нов Уелс, пише МедиаПоток.

Oще по темата

Според учените канабисът може да е опасен за хората с такива проблеми. Повод за проучването е тенденцията за узаконяване на този вид лечение в много държави по света. Най-често растението се използва при хора, страдащи от депресия, тревожност и други по-сериозни психически разстройства. 

Изследването на учените от Нов Уелс не е могло да намери достатъчно количество доказателства за ефективността на този вид лечение. Според тях канабисът може да доведе до изостряне на психическите разстройства, което е тревожен факт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Конопа Лекува!!!

преди 4 години

Познавам няколко доказано болни от шизофрения и други психлогически заболявания, които се лекуват и поддържат с Каннабис. Напушват се с трева и това го успокоява, прави ги по-малко агресивни, по-смирени и така се държат по-добре в обществото. Също така им помага за облекчаване на психически травми и болки и го ползват вместо антидепресант и успокояващо. Дедазнам предпочитем напушен луд дето го не му се занимава да буйства, вместо превъзбуден откачалка.

17

LZ2015

преди 4 години

не намерих такава агенция МедиаПоток нито подобно изследване на споменатия университет, следователно тази статия е свободно съчинение.

16

Анонимен

преди 4 години

пише МедиаПоток.............................................тука освен да копирате и поствате друго няма за бачкане , чудя се какви ви водят по Договор ..................................хаха

fallback