Снимка: архив, Reuters

Шест астероида ще се приближат до нашата планета до 2029 година, сред които е и опасният Апофис, който може да причини глобална катастрофа, пише сайтът Спейс.

Първият космически обект ще се окаже в близост до Земята още през 2027 година, твърдят учените от Лабораторията за реактивни двигатели в Пасадена.

Небесното тяло, получило обозначението 1990 MU, по предварителни оценки има диаметър 2,8 километра. След него близо до нас ще се окажат пет други астероида.

Последният от шестицата е Апофис, който се очаква през 2029 година. По-рано се считаше, че той ще се приближи до Земята през 2036 година.

Учените от Пасадена изтъкват, че нито едно от шестте небесни тела няма да представлява заплаха за Земята. Въпреки че два от астероидите ще преминат на по-малко разстояние от планетата ни от това, на което се намира Луната от нас.
 

/БТА/


 

Коментари Напиши коментар

26

Роб за хартийки

преди 2 години

През седмица ни подминава някакъв пасен астероид и нищо... за съжаление...Предпочитам астероид да се удари в Земята, поне да не се налага да ходя утре пак на работа !!!

25

Анонимен

преди 2 години

Ли на удари и ша ни избии! Затуй стойте крепости под земят фемри мерми и тка чи оначи исии евало и мйакта..... Анкскскскс

24

Анонимен

преди 2 години

До 23Лъжец! Ти искаш, метеорит изчака зе ята, защото си лош човек!