Снимка: Bulgaria ON AIR

Историята на човечеството е непрекъсната борба между интереси и идеи. Една отлежала идея на историческа тематика е напът да се превърне в реалност. Скоро в България ще заработи културно-исторически развлекателен и образователен парк, който ще ни връща назад в историята до 10 000 години.

Историческото приключение в парка ще бъде различно от традиционните форми на туризъм. Интерактивни разкази за славата на траките ще бъдат допълнени с конна езда, допир до автентични оръжия, култура и храна.

"Това, което ще покажем, са най-важните моменти на историята, които са се случили по нашите земи. Ако кажем Египет - всички се сещат за пирамидите, ако кажем Париж - всички се сещат за Айфеловата кула. Всяка държава я асоциираме с нещо. В България има няколко символа, които са световни", обясни в "България сутрин" инициаторът на идеята Ивелин Михайлов.

Пред Bulgaria ON AIR той каза още, че първият етап, който ще бъде показан, е праисторията и създаването на човешката цивилизация тук. Вторият етап ще бъде от епохата на траките, а следващият ще е Средновековие.

Екипът произвежда визуални материали на няколко езика - приказки, книги и енциклопедии, написани по съвременен начин, така че да могат повече хора да се докоснат до историята ни.

Очаква се до пролетта паркът да заработи и първите три епохи да бъдат открити.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase