Снимка: bgonair.bg
fallback

Тази година беше белязана от историческото постижение на частната космическа компания "Спейс Екс". През февруари тя изстреля в космоса "Фалкон Хеви" - първата от типа свръхтежки ракети от 10 години насам.

Нейната маса е еквивалентна на тази на 18 самолета Боинг 747, а товарът ѝ беше първият личен електрически автомобил на изобретателя Илън Мъск.

Успехът е неочакван дори за предприемача-мечтател Илън Мъск. А според тези, които се интересуват от космоса, това е поредната космическа революция на "Спейс Екс".

За пръв път частна компания успява да изпрати полезен товар отвъд околоземната орбита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Ку-Ку

преди 5 години

Затрили са ми коментара, с линка към таблицата. Карай да върви :)

40

Стронг""&q

преди 5 години

Статията е неграмотнонаписана ,но това не обезценява успехите на ИМ! Не мога да разбера ,какво толкова ви пречи в неговите експерименти ! Чоеекът е събрал даровити инженери и работят усърдно ! Е, не е "наше момче" ,ама какво да правим сега ! И стига стези глупости ,че е копирал от " великите" руснаци! За протокола : най мощната ракета е Сатурн- 5! 1969 !

39

Ку-Ку

преди 5 години

7.24 милиарда долара субсидии, само за Спейс Екс до 2016г., включително. За Тесла и другите компании сами си потърсете колко са субсидиите.

fallback