fallback

Общ преглед

Гробница на жрец, живял преди повече от 4400 години, бе открита на обекта Сакара, близо до Кайро, от египетски археолози, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Тя датира от 5-ата фараонска династия (2500-2300 г. пр. Христа), от управлението на фараона Нефериркар.

Гробницата е съхранена много добре. Стените й са украсени с рисунки, представящи починалия, майка му, съпругата му, членове на семейството му.

В гробницата има и няколко ниши, които също са украсени с рисунки, изобразяващи починалия и семейството му.  /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Франкофил

преди 5 години

Само Франция е по-велика цивилизация от египетската. Първо галът Брен завладява Рим, после Кловис, Карл Мартел, Карл Велики, Луи XIII, Луи XIV, Наполеон, Де Гол.

37

Анонимен

преди 5 години

Те нахлуват на Балканския полуостров,предимно с цел плячка,но постепенно се заселват като компактно население на целия Балкански полуостров,докато византийците воюват в Мала Азия с перси и араби.

36

Анонимен

преди 5 години

Заселването на българи и славяни на Балканския полуостров започва окло 5-7 в. Сведения за това се откриват у византийските писатели-историци Прокопий Кесарийски и Йоан Ефески,Теофан и др.Заселват до 7 век постепенно целия Балкански полуостров, като стигат до Пелопонес и егейските острови,а по-късно славянски маси са прехвърлени и в Мала Азия.Те нахлуват на Балканския полуостров,предимно с цел плячка,но постепенно се заселват като компактно население на целия Балкански полуостров,докато византийц

fallback