Снимка: архив Reuters
fallback

За последните 44 години са изчезнали 60% от живите същества на планетата, алармира Световният фонд за дивата природа WWF.

Причината за масовото изчезване са човешките същества, категорични са природозащитниците.

Oще по темата

От 1970 г. до 2014 г. в дивата природа не са могли да оцелеят 60% от рибите, птиците, земноводните, рептилите и млекопитаещите. Всички те са станали жертва на човешката дейност и начин на живот, пише БТА.

"Ситуацията е много тежка и продължава да се влошава. Единствената добра новина е, че знаем причината за изчезването на животните – това сме ние, хората!", съобщиха учените.

В последните години теорията за глобалното затопляне набира популярност. Според нея човешката дейност влияе пряко на климата на планетата, което води до съкращаването на озона и масовото измиране на живите организми.

Учени от цял свят приканват политиците да вземат незабавни мерки, за да не останем единствения жив организъм на Земята.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Възмутен читател

преди 4 години

Реших да разгледам коментарите и мисля, че дълго време ще съжалявам, как може да си помислите, че врабчетата не са нужни на никого, ами първо че насекомите с които те се хранят, ще увеличат броя си прекомерно, второ че всички животни, които са се хранили основно с врабчета, ще изпаднат в затруднение при намирането на храна и в край на сметка и те ще започнат да изчезват и така процесът се самопотхранва също бих искал да заявя, че всички тези животни, заслужават да живеят повече от някои хора тук

28

рептилите?

преди 5 години

рептилите?

27

Ич ми не требат

преди 5 години

...тия животни! Файда никаква от тех! Да има за луканки, суджуци, мезета и бонфилета - останалото да мре! Ферми, развъдници, ферми, развъдници, ферми, развъдници и тук-таме по некой резерват, толкоз! Кой как се урЕдил на тая земя. Сори!

fallback