Снимка: архив, Reuters
fallback

Директорът на Института по астрономия на Руската академия на науките Дмитрий Бисикало заяви, че е възможно да съществуват извънземни цивилизации, които не желаят да влязат в контакт с нас, съобщи РИА "Новости".

"Смятам, че съществуват извънземни разумни цивилизации - каза той. - Възможно е да съществуват аналогични на нашата цивилизации. Те вероятно са много. През 1960 г. експертът по астрономия и астрофизика Франк Дрейк от Калифорнийския университет в Санта Крус изведе формула, която позволява да се прецени броят на извънземните цивилизации, с които можем да осъществим контакт. В съответствие с въпросната формула те са много."

По думите му главната причина досега да не са намерени доказателства за съществуване на извънземни цивилизации е, че извънземните не желаят да влязат в контакт със земляни. Това може да е свързано с кратката продължителност на живота на извънземна цивилизация. Бисикало отбеляза, че откриването на свидетелства за съществуване на извънземен живот е сред най-актуалните задачи.

В края на юли бе оповестено, че космическият телескоп "Тес", който има за цел да търси екзопланети посредством транзитния метод, е пристъпил към изпълнение на научна програма. Учените се надяват с помощта на новия телескоп да открият големи небесни тела, на които има подходящи за живот условия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

ффф

преди 5 години

се казва така е било писано някой е начертал и изпратил тоя софтуер ДУША на телата ни и всяка клетка следва и изпълнява тези инструкции за да сме живи.По тази логика ние не сме ЗЕМНИ ние сме БОЖИ създания телата се връщат в земята ДУШАТА ПРИ БОГ,А БОГ нее човек БОГ е СИЛА,ЕНЕРГИЯ.ДУШИТЕ ни са само енергия-светлина.И когато намерим извънземните БОГ,ЩЕ ОТКРИЕМ ЧЕ ТОВА СМЕ НИЕ!!!

62

ффф

преди 5 години

Ако разгледаме нас самите и старите писания като БИБЛИЯТА и други писания ще установим че е възможно извънземните който толкова усърдно търсим да сме САМИТЕ НИЕ!!!Първо какво сме ние,произлизаме от две клетки-яйцеклетка и сперматозоид които не носят нито разу нито душа нищо две клетки.За това е писано пръс при пръстта душата при БОГА.И така клетките се делят офофмя се човека но истинската личност нее клетките нее тялото ДУШАТА вид биологичен софтуер се пише и изпраща до всеки от нас за това

61

фед

преди 5 години

Да

fallback