Снимка: Pixabay
fallback

Американската компания "Спейс Екс" отложи първия туристически полет до лунна орбита за средата на 2019 г., съобщи ТАСС. Полетът беше планиран за края на тази година.

"Спейс Екс" намали с 40% планираните 28 изстрелвания за тази година. Спадът отразява намаляването на поръчките за строителство и извеждане на търговски спътници в Космоса.

Oще по темата

НАСА отложи до пролетта на 2019 г. началото на редовните пилотирани космически полети с кораби на "Спейс Екс" и "Боинг", заради опасения за риск от аварии.

За доставки до Международната космическа станция американците използват корабите "Сигнус" на компанията "Орбитал Ей Ти Кей" и "Дракон" на "Спейс Екс", предава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

ПАЗЕТЕ ЛУНАТА

преди 5 години

Вижте снимки на обратната страна на Луната.. Не пращайте човешки предмети на луната и другите планети..Има огромен риск. Жестоки врагове произвеждат чрез хората мощни техни оръжия вкл ХОЛОГРАМНИ..

22

Анонимен

преди 5 години

Американците не са летели до луната. Всичките им "лунни" мисии са с кораби, които не могат да излезат дори и на близка околоземна орбита. След като руснаците им засичат няколко такива и дори им прихващат празна капсула от полет, за който се знае, че е "пилотиран" и я връщат на яамериканците(документирано със снимки), то за да си траят САЩ напълно безплатно им построява пъврия завод Камаз, подаряват им патенти и лицензи и обучават персонала на завода НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ;))Това е историята ;)))

21

май-онеза

преди 5 години

Откривам акция по набиране на средства за да пратим Бойко на Луната с билет без завръщане.Кой колкото може нека даде минимална сума няма.За Спейс Екс ще е голяма чест да закарат Баце на Луната, все пак карат не кой да е.

fallback