Снимка: Pixabay
fallback

Google отмени надпреварата към Луната преди седмици, когато стана ясно, че нито един частен изследовател няма да завърши пътуването до Луната преди крайния срок от 31 март.

Това не спира три екипа – от Израел, Япония и САЩ, които казват, че мисиите им продължават, със или без наградата от 20 млн долара, съобщи Bloomberg.

Екипът, който има най-големи шансове да стигне пръв до Луната е SpaceIL. С финансиране от космическата агенция на Израел и от милиардера-собственик на казина Шелдън Аделсън, те планират да полетят на борда на една от ракетите Falcon 9 на Илън Мъск преди края на 2018. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Водозаоблено?!......

преди 6 години

Нека пищещите братя се замислят: Къде в природата са виждали заоблена вода? Повечето са били на море, край язовир или езеро. Нека да споделят какво положение заема водата в тези обеми! Има дума ВОДОРАВНО. Синоним на нея са ХОРИЗОНТАЛНО и ПЛОСКО. А сега да видим как огромното количество ВОДА може да се задържи на КЪЛБО, което се движи с 1000км/ч около оста си, с 500 000 км/ч около Слънцето и с 2 млн. км/ч във Вселената без катастрофи? Коперник и Нютон не казват истината, а тя е пред вас - вижте я

48

Първи са САЩ

преди 6 години

Първите отдавна са известни, това са астронавтите на САЩ кацнали на луната преди почти 50 години през далечната 1969г. Тези, които ще кацнат сега са закъснели с 50 години.

47

Анонимен

преди 6 години

Кой ще е пръв в лудата надпревара до Луната?...........няма да е лудата глория - моделка и "актриса". тя каза, че ще ходи на марс.

fallback