Снимка: Reuters, архив
fallback

Министерството на отбраната на САЩ потвърди, че от 2007 до 2012 г. е съществувала програма, проучваща неизяснени феномени във въздуха, предаде ДПА, цитирайки информация на в. "Ню Йорк таймс".

Програмата за идентифициране на технологично развити аерокосмически заплахи е имала бюджет от 22 милиона долара годишно, като е имала за цел проучването на неидентифицирани летящи обекти. Според вестника създаването на програмата се дължи на сенатора от щата Невада Хари Рийд, бивш лидер на групата на Демократическата партия в горната камара на американския парламент.

По-голямата част от средствата по програмата са били превеждани на фирмата "Бигълоу аероспейс", която се намира в щата Невада.
Предприятието, което и в момента работи с НАСА, не беше открито за коментар.

По данни на в. "Ню Йорк таймс" Луис Елисондо, ръководил програмата от основаването й, е заявил, че тя е продължила и след спирането на финансирането през 2012 година. Елисондо напусна Пентагона през октомври тази година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

майорски

преди 6 години

Путин е виновен....праща маскирани МИГ-ове и СУ-та за да заблуди демократи4на Америка !!!и хаква бюджета им с нови Хакерски Атаки !

23

Анонимен

преди 6 години

Извънземните са сред нас! :-D На където и да погледна в България, все на извънземни се натъквам. Никой сякаш не е от трази планета. :-D

22

U nas проучваме

преди 6 години

Интересни наблюдения имаме от съвместни военно въздушни учения.израелски самолети бяха следени от видими обемно ирански бесове./f 16/Два ягуара от АНглия издаваха опасни режещи звуци и бяха блокирани чрез гълъби на следващия ден от учениятаСупер нови f15 на USA бяха следени от проникващо обсебващи бесове от Украйна.ПОследно видяхме летящ обект до четири самолета без вертикални стабилизатори от последното учение на NATO тази година.Обекта държеше обемно самолетите с готовност да ги ликвидira

fallback