Снимка: flckr
fallback

Американски учени обучиха изкуствен интелект да разпознава сексуалната ориентация на човека по снимка, като постигнаха 91% точност, съобщава в. "Дейли мейл".

Компютърът правел измервания на различни съотношения на лицето от фотографията. Той запомнял кои данни са с по-голяма вероятност да принадлежат на хетеро- и хомосексуални индивиди. За целта били свалени от американски сайтове за запознанства на 36 630 лица на мъже и 38 593 на жени. Всички потребители били обявили в профилите си своята сексуална ориентация, цитира БТА.

Сканирайки дигитално контурите на лицето, скулите, носа, брадичката, компютрите извършили множество измервания и съставили съответните съотношения. След това запаметили тези данни, които по-скоро биха принадлежали на хомо-, а не на хетеросексуални субекти. Когато алгоритъмът, асоцииран с гей-представителите бил изготвен, на системата били показвани нарочно подбрани портрети на двойка мъже с различаваща се сексуална ориентация. Системата я отгатвала в 91 на сто от случаите.

При дамите изкуственият интелект изпитал по-големи затруднения. Точността спаднала до 83 процента от случаите. Разработката е дело на екипа на Майкъл Косински от Станфордския университет.

Той обясни как действа софтуерът:"В майчината утроба хормони от рода на тестостерона влияят на развитието на костната система на зародиша. От друга страна същите хормони играят важна роля в определянето на сексуалността на човека. Изкуственият интелект може да обработва, анализира и интерпретира тези сигнали".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

Абе няма ли да измислите или откриете нещо ценно за човечесвото. Само безмислени простотии правите и му викате на това наука. Банда прахоснии на средства без никакъв интелект. Е.баси тъпата машина или робот дето сте сътворили.(Обучли интелекта) няма такъв смях.

18

anonimen

преди 6 години

xa xa imam kolegi koito taka razsajdavat 4e kato imal semeistvo ne bil gey ,4e az znam mnogo sas semeistva koito sa

17

Анонимен

преди 6 години

До аКакт се казваше в един стар виц: Само на колеги!Така, че брой се велкоме, брат!

fallback