Снимка: Reuters
fallback

Световноизвестният британски физик и учен Стивън Хокинг предрече, че решението на американския президент Доналд Тръмп да извади САЩ от Парижкото споразумение за климата ще доведе до колосални проблеми за нашата планета, съобщава BBC.

Според учения Земята може да стане гореща като Венера, а в резултат на това океаните ще кипнат, ще валят киселинни дъждове, а температурата на въздуха ще достигне до 250 градуса по Целзий.

"Климатичните промени са най-голямата заплаха, с която се сблъскваме. Ние можем да предотвратим неблагоприятните тенденции, ако действаме сега", заяви Хокинг, цитиран от БТА.

Според него един от възможните варианти за спасение на човечеството може да стане колонизирането на други планети и на спътника на Земята - Луната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 6 години

Алиса Селезнева е била и на Марс и на Венера, тъй че страшно нема ;)

51

Анонимен

преди 6 години

Не ти говоря за конспирации, а за елемнтарна логика, базирана на всичко, което съм видял до момента. НАСА може да публикува каквото си иска, но нася няма да е единствената с подобна технология. Оцеляването на вида е нещо, за което на никой не му пука, с оглед на човешката история. За всички е важно оцеляването на индивид и семейство. А и каква е гаранцията, че след 30 години, милиардерите няма да си разработят тяхна, частна космическа агнеция, с по-напреднала технология ?

50

сТИВЪН хОХОКИНГ

преди 6 години

Земята няма да умре скоро . Но ще умира много дълго . Процесите са глобални и изискват време за да се случат а поправянето на грешките отнема също толкова дълго време . Така че когато дойде време да видим кипящите морета и повярваме вече ще е много , ама много късно . Колонизация НЯМА да има .Някой е прекалил с гледането на фантастика . Та ние с триста зора излизаме извън атмосферата и това ни коства много пари и време а какво остана за Луната или друга планета .А ИИ дето щяло да ни спаси ..

fallback