Снимка: архив, Reuters
fallback

Холандско-британска компания "Марс уан", която предвижда еднопосочни полети до Марс, отложи във времето с няколко години своите мисии до Червената планета, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

"При новата пътна карта на "Марс уан" първата непилотирана мисия до Марс е планирана за 2022 година, а не през 2018-а", се казва в съобщение за пресата на компанията. А първата пилотирана мисия ще се отправи към същата цел през 2031 година, а не през 2026-а, както беше запланувано досега.

Промяната се обуславяла от "новата финансова стратегия" на "Марс уан". Компанията обяви, че е приела офертата за покупка от швейцарската групировка "Инфин иноватив файненс".

"Марс уан" възнамерява да изпрати за постоянно пребиваване на доброволци, които да заселят Червената планета.

Проектът й често е критикуват от медиите, но това не попречи на 200 хиляди души от 140 страни да се запишат за първопроходци на Марс. Мисията на първите 24 избраници, разпределени в 6 групи, трябва да бъде финансирана от телевизионно риалити. Без възможност за завръщане на Земята, те трябва да живеят в малки жилища, да си намерят вода, да произвеждат за нуждите си кислород и да отглеждат собствената си храна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Pet

преди 7 години

Това е космическа пирамида!

32

Цецо

преди 7 години

До Discovery 32Инвестирането в наука е нещо много по-различно от инвестирането в подобни проекти. Тези компании се създават не с научна, а с комерсиална цел. Иначе и аз мечтая да доживея времето, когато човечеството ще намери свой втори космически дом. Почитател съм на научната фантастика, но тя е много по-различна от фентъзито...

31

Анонимен

преди 7 години

До DiscoveryАбе, то така, ама имаше и книжки като "2001: Одисея в космоса", които пък не се сбъднаха.

fallback