Снимка: Reuters, архив
fallback

Експерти са прибягнали до хитър начин да се справят с разрастващите се популации на молци във Великобритания - превръщайки насекомите в гейове, пише в. "Дейли експрес".

Благодарение на меката и суха зима и подранилата пролет, популациите на молците са се разраснали значително.
От компанията за контрол на вредителите "Рентокил" съобщават, че през настоящата година запитванията на британците как да се справят с напастта са се увеличили с една пета. В резултат на това от фирмата са създали продукт, който превръща мъжките молци в хомосексуалисти.

Подобно на повечето представители в животинското царство, един от водещите приоритети на молците е възпроизводството. Знаейки това, специалистите са създали примамка, която привлича мъжките екземпляри. Веднъж попаднал "в капана", молецът бива покрит с женски феромони, примамващи дружи мъжки. Методът помага за разбиването на бързия цикъл на възпроизводство на молците, тъй като мъжките са заети с опити да се чифтосат помежду си, оставяйки женските без партньор.

В изпитанията благодарение на хитрия подход популациите на молци са намалели с внушителните 90 процента.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Шломо Вайс

преди 8 години

Този ХИТЪР ХОД Сорос и компания го ползват при хората ...

16

Анонимен

преди 8 години

Да напръскат в парламента. То ние си знаем какви са, ама поне да не се крият вече.

15

Анонимен

преди 8 години

Тоест, молците не скачат сами, а другите почват да ги натискат ;)))Като в пандиза новите рибки ;))Слагаш му на *** мишена и всички почват да се целят в нея.

fallback