Снимка: NASA
fallback

NASA предлага на всички, които са запалени по астрономията и Космоса, да изпратят името си на Марс. То ще полети заедно с кораба до Червената планета, който ще бъде изстрелян на 4 март 2016 г.

До 8 септември 2015 г. трябва да влезете в сайта на космическата агенция и да въведете имената си и държавата, в която живеете. Не е задължително да попълвате e-mail или друга лична информация.

Сайтът генерира красив билет, напомнящ бординг карта за самолет, която можете да отпечатате. Всички имена ще бъдат записани на електронен чип, който ще бъде оставен на Марс от модула InSight, като кацането е планирано за септември 2016 г.

Всички мисии досега изследваха само повърхността на Марс. InSight има за цел да вземе проби от колкото се може по-голяма дълбочина в "почвата", за да се изследва формирането на Червената планета.

"Изпрати името си" е втората подобна инициатива на NASA. През 2014 г. 1,38 милиона души изпратиха своите имена с мисията "Орион".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Cleo

преди 8 години

Nqma nujda, naprawo da kachat leak-nata DB na AshleyMadison. Baq imena ima tam, barabar s adresite i MD5-ki na parolite I'm...

4

Анонимен

преди 8 години

Другари, да съберем пари и да купим билет за Марс на Бойко Велики. Първо, това ще прослави Родината по целия свят. Второ, Борисов ще колонизира Марс и повече няма да ни се налага да бачкаме за МРЗ, а марсианците ще бачкат вместо нас и живот ще си живеем. Та това ви казвам, само ГЕРБ ще ни оправи и тук и във Вселената.

3

Гошо...Тъпото

преди 8 години

Ще се възползвам от тази...екстра да пратя съобщение на...братчеда,който е на Марс,че съм жив и здрав на Земята в Кривунделово.Ако иска да се видим,следващата марсианска...чиния да кацне на баира Голия Тумбак.Няма да...емигрирам,само ще му дам една нашенска мотика;марсианските се огъвали в каменака.

fallback