Снимка: Reuters, архив
fallback

Сблъсквалите се със Земята комети преди 4 милиарда години може да са изиграли важна роля за появата на живота, като са свързали прости органични съединения в по-сложни молекули, съобщи АФП, позовавайки се на японски учени.

Харуна Сугахара и Коичи Мимура тествали лабораторно ролята на кометите за появата на живота. Те смесили аминокиселини, воден лед и силикат на температура минус 196 градуса по Целзий, след това използвали газ, за да симулират сблъсък на комета със Земята. В резултат някои аминокиселини се трансформирали в къси пептиди, които се смятат за първите градивни блокчета на живота.

"Експериментите ни показват, че ниската температура на кометите в момента на сблъсъка е играла ключова роля в този синтез" - каза Харуна Сугахара.

Този процес може да се е развивал и на други места в космоса. В Слънчевата система ледените луни на Юпитер Европа и Енцелад са били подложени на подобни бомбардировки от комети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

до 15

преди 8 години

Всъщност всичко е вибрираща енергия с различна честота на вибрация, както и самият живот, който е резултат от съзнание, което е просто едно преживяване, а днк задава какво да се спуска, ако аз съм триизмерен учен във физическата реалност и програмирам днк на домат да излизат сини домати, вместо червени, то аз ще съм я задал тази програма, аз ще съм казал така да се случи и това ще бъде спуснато от там, откъдето си мислиш, че се спуска. А атомите и молекулите се съединяват и става физическа форма

12

Анонимен

преди 8 години

Животът на земята е следствие на експеримемт от ивънземни същества.

11

dn13

преди 8 години

До Анонимен 15Каква ирония -- авторът на тази феноменална глупост се оплаква от ***.

fallback