Снимка: Reuters
fallback

Руският космически кораб "Прогрес" излезе от околоземна орбита и изгоря в плътните слоеве на атмосферата над Тихия океан днес в 05:04 бълг. врeме, съобщи космическата агенция Роскосмос.

Oще по темата

"Прогрес М-27М" беше изведен в орбита на 28 април от космодрума Байконур. Той трябваше да закара на МКС около 2,5 тона полезен товар като гориво, вода, въздух и научна апаратура.

Веднага след отделянето на кораба от ракетата носител "Союз" започна да постъпва информация, че антените не са се отворили и корабът се е оказал неуправляем.

От този момент той започна да губи височина и учените обявиха, че апаратът ще падне на Земята.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 8 години

ae tova tam e Predatora e :D

18

Анонимен

преди 8 години

А на американците като се разбиха няколко совалки Дискавъри, че и с екипаж вътре? Техника е, случва се.

17

Прогрес

преди 8 години

Автоматичният, безпилотен, товарен кораб-цистерна Прогрес е лек и евтин кораб ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА. НЕ Е ПРЕДВИДЕНО ЗАВРЪЩАНЕТО МУ НА ЗЕМЯТА, ТОЕСТ ОБИЧАЙНОТО ЗА ПИЛОТИРАНИТЕ КОРАБИ ПРИЗЕМЯВАНЕ!!! НИТО ЕДИН ПРОГРЕС от успешно изстреляните десетки и може би стотици кораби НЕ СЕ Е ПРИЗЕМИЛ! Всички до един паднаха на земята (обикновено над океана за по-сигурно) и винаги изгаряха напълно високо в атмосферата при навлизането с първа космическа скорост в нея.Прогрес няма термоизолация и топлинен щит

fallback