Снимка: Архив Reuters
fallback

НАСА разработва космическа подводница за изследването на океанските води на една от сатурновите луни, Титан, пише сп. "Ню сайънтист".

Спътникът на Сатурн е единственият друг обект в Слънчевата система, освен Земята, с океани в течно състояние на повърхността, припомня изданието.

Първоначалното предложение беше на Титан да бъде изпратена космическа лодка, която да изследва океаните на спътника. Обяснявайки решението да конструират подводница, учените от НАСА казват: "Ако изследваме океаните само с лодка, ще пропуснем куп вълнуващи открития".

Сега от американската космическа агенция планират да изпратят и лодката, и подводницата на Титан.

Според специалистите от НАСА подводницата ще може да изпраща сигнали изпод океанските вълни и ще проправи пътя към още по-вълнуващи бъдещи методи в космическите изследвания.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

до Шоп

преди 9 години

много си *** бре,един вентилатор и си готов....

33

Шоп

преди 9 години

Нещо сте се объркали - и байрак може да се развява, и сенки може да има от няколко източника, и прах може да се вдига и не е нужно да си специалист физик, за да има елементарно обяснение. Много ясно се вижда, че байрака не се вее, а се клати, закрепен на телена рамка. Макар че нищо не му пречи да се вее и без рамка, предвид това, че всяко тяло има инерция, а 6 пъти по-слабата гравитация не го дърпа толкова силно надолу. Аз да питам - ако е снимано в студио, откъде ще има вятър да се вее?

32

Анонимен

преди 9 години

До lolАМИ ДА-ВСИЧКИ СА ПРОСТИ И НЕ СА СЕ СЕТИЛИ, ЧЕ ТАМ КЪДЕТО НЯМА АТМОСФЕРА/НА ЛУНАТА/НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗВЯВАТ БАЙРАЦИ, ПЪК БИЛИ ТЕ И АМЕРИКАНСКИ, КАКТО И ДА СЕ ХВЪРЛЯТ СЕНКИ В РАЗЛИЧНИ ПОСОКИ ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ЕДНО НЕБЕСНО СВЕТИЛО.ТОВА ГО МОЖЕ САМО ЕДНА НАЦИЯ.

fallback