Изображение: NASA E/PO, Sonoma State University, Aurore Simonnet
fallback

Астрономи установиха, че поведението на двойна система, състояща се от неутронна звезда и черна дупка може да е индикатор за съществуването на допълнителни пространствени измерения, съобщи Лента.ру.

През 1974 г. астрономите Ръсел Холс и Джоузеф Тейлър откриват пулсара PSR B1913+16. Той представлява двойна система  звезди с еднаква маса – 1,4 от слънчевата.

Една от тях е неутронна и се вижда като пулсар от Земята. Благодарение на него са били проверени редица предсказания от общата теория за относителността.

В рамките на ново проучване учените решават да използват PSR B1913+16 и черната дупка, за да им позволи да проверят твърденията от някои от теориите за гравитацията, а именно за съществуването на допълнителни пространствени измерения.

Ако такива измерения съществуват, то черната дупка  и пулсарът би трябвало постепенно да се разпръснат.

Според някои теории, светът,в който съществуваме има още шест или седем пространствени измерения с необикновени свойства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Krishna

преди 12 години

Доказано е,че в най-скоро време,ще преминем от епохата на "Рибите" в епохата на "Водолея"! През новата епоха,ще имаме потенциала за масово отваряне на третото око и преминаване от трето в четвърто измерение. А това което го пишат тук и там,не е нищо в сравнение с цялата истина. Някак си ми се струва глупаво. Всичко да е толкова ограничено,а и все пак има хора,които ни доказват,че вселената е много по-разграничена от това,което показват по телевизията. Пример за това са хора като Ванга!

11

Виктор

преди 12 години

"Според някои теории, светът,в който съществуваме има още шест или седем пространствени измерения с необикновени свойства." E deba!

10

до 1

преди 12 години

Това се получава, когато журналисти copy / paste-ват инфо от чужди сайтове, което и те не разбират.

fallback