Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жените притежават "радар" за гейове. Канадски учени са установили, че те са способни да разпознават дали един мъж е хетеро или хомосексуален само като видят лицето му, съобщи "Дейли експрес".

Специалистите от университета на Торонто са открили още, че дамите са най-точни в преценката си, когато са в настроение за любов.

За целите на изследването учените са показали на участничките снимки на 80 мъжки лица с еднакво изражение. Жените са успели безпогрешно да различат кои мъже са с хетеросексуална и кои с хомосексуална ориентация.

Оказало се също, че ако са романтично настроени или в определен етап от менструалния цикъл, дамите с още по-голяма точност разпознават мъжката сексуална ориентация.

Способността на жените най-вероятно е комбинация между старомодната женска интуиция и биологичната необходимост да изберат партньор, който да ги дари с деца, обясняват авторите на проучването.

Изследователите допълват, че когато им били показани женски лица, участничките не са успели по тях да преценят сексуалната ориентация на жените, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase