Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Мога да потвърдя, че севернокорейски войски са изпратени в Русия и част от тях са разположени в района на Курск, съобщи днес генералният секретар на НАТО Марк Рюте след съвместно заседание на Северноатлантическия съвет и представители на разузнаването и министерството на отбраната на Южна Корея в централата на алианса в Брюксел.

Oще по темата
Рюте определи тези действия като "значителна ескалация" на войната в Украйна и призова от името на НАТО те да бъдат незабавно прекратени. По неговите думи задълбочаването на връзките между Москва и Пхенян е заплаха за сигурността.

Пхенян достави милиони боеприпаси за руската страна и подкрепя конфликт в сърцето на Европа, като по този начин застрашава световния мир, посочи Рюте.

По неговите думи изпращането на севернокорейски войници в Курск показва "нарастващото отчаяние" на руския президент Владимир Путин. Около 600 хиляди руски войници са ранени или убити от началото на нахлуването в Украйна, Русия не може да продължи войната без външна подкрепа, обобщи Рюте. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

РФ и тъй, и тъй губи

преди 16 минути

Ако ще и КИМчо да нарами манлихера за Украйна, В СРЕДАТА НА 2025 Кремълският Финансов Балон... Ка Бум... Ка Бум... Ка Бум !

127

Без паника, моля !

преди 22 минути

КРЕМЪЛ ФАЛИРА ! С 21 процента лихви Русия е 12-та в света. Генерал-полковник Сергей В.Чемезов, Председатель Союза машиностроителей России, член бюро Высшего совета Единной России, настоя за намаляване на лихвените проценти, предупреди за опасност от индустриален колапс. С растежа на инфлацията цените на храните се покачват и има криза на потребителските цени. Държавният дълг остава непогасен, а бюджетът страда от нарастващите субсидии за ипотечни кредити и увеличените акцизи върху горивата !

126

Евразин Алахакбаров

преди 23 минути

До САЩисан вие на луна има да, особено оная дето го беха накарали да се ръкува с фототапет на другаря си. или оная дето му е на другаря си до раменете и оня го гледа отгоре като даскал по физика осмокласничка без сутиен

fallback