Снимка: БГНЕС/ EPA
fallback

Четирима души, сред които и едно дете, загинаха при руско ракетно нападение тази нощ срещу град Днипро (Днепропетровск) в Югоизточна Украйна. Ранени са 20 души, включително няколко непълнолетни, съобщиха областните власти, цитирани от Франс прес.

Oще по темата

"Четирима души са загинали", написа в "Телеграм" областният управител Сергий Лисак. "При ракетната атака, извършена малко преди полунощ, са ранени 20 души, сред които има две момичета, на 8 и 16 години, и две 17-годишни момчета", допълни той.

По-рано днес Лисак съобщи за три жертви, сред които едно дете. Според него при ракетната атака са поразени жилищни блокове и къщи, както и сгради на болница. На публикувани от него снимки се виждат сгради в руини, край които има отломки, а също, както изглежда, болнична стая с отнесени прозорци.

Днипро е голям град на река Днепър, който се намира сравнително далече от фронтовата линия, но редовно е обект на въздушни атаки, отбелязва АФП.

Както регионалната военна администрация вече съобщи при други нападения, в Киевска област, през изминалата нощ е загинала една жена и е ранен тийнейджър. По-рано вечерта вчера дрон се вряза в жилищен блок в столицата Киев, като предизвика пожар, съобщава БТА.

По нови данни, огласени днес от началника на местната военна администрация Сергий Попко, при този удар е загинал непълнолетен младеж и са били ранени шестима души, един от които е трябвало да бъде откаран в болница.

Според Попко това е шестнадесетият въздушен удар срещу Киев този месец.

"След всичко, което беше казано в Казан, руските убийци се върнаха към старите си навици“, отбеляза днес украинският президент Володимир Зеленски, имайки предвид срещата на върха на БРИКС, състояла се тази седмица в Русия.

На форума на страните от БРИКС, сред които са Китай и Индия, множество лидери призоваха за мир, без да навлизат в подробности за това как да бъде постигнат той или да осъдят руската инвазия.

Присъствието в Казан на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, който се срещна с руския президент Владимир Путин, ядоса Киев. Зеленски отказа да го приеме в Украйна заради посещението му в Русия, каза за АФП вчера висш представител на украинския президент.

Снощните удари показват, че върху Русия трябва да се упражни натиск, за да бъде принудена да прекрати терора и войната си, заяви днес Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 2 часа

Това могат руснаците - само да избиват невинни, деца.... От рашките толкоз... Туй е положението с комунистическите кратуни начело

12

зелман

преди 2 часа

До Анонимен що да пишат от днесфейк-тея територии и географии са им запретени, журнаглята са с широко затворени зъркели, еле па ако става дума за *** ислаелски

11

Анонимен

преди 2 часа

ДНИПРО СКОРО ЩЕ БЪДЕ ДНЕПРОПЕТРОВСК

fallback