Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Русия е предоставяла данни на йеменските бунтовници хуси, за да им помогне при атаките срещу търговски кораби в Червено море, пише в статия на в. "Уолстрийт джърнъл".

Според американския всекидневник хусите са си гарантирали достъп до руски сателитни данни, с които са се снабдили с помощта на ирански посредници. С помощта на тези данни те са атакували плавателни съдове с балистични ракети и дронове.

Хусите, които контролират обширни територии в Йемен, от месеци атакуват Израел и кораби, свързани с еврейската държава, като казват, че правят това от солидарност с палестинското ислямистко движение "Хамас", с което Израел се сражава в Ивицата Газа от една година.

Тези атаки пречат на морския трафик в район, който е от ключово значение за световната търговия. Съединените щати сформираха международна морска коалиция и поразяват цели на хусите в Йемен, понякога с помощта на Обединеното кралство.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

МИЛИАРДЕР ТТЕРОРИСТ.

преди 16 минути

КОМУНИСТ МИЛИАРДЕР...... ККОМУНИСТ - ТТЕРОРИСТ..... ТРИ В ЕДНО....

46

Анонимен

преди 22 минути

Нищо ново. Фашистите винаги са подкреяли Хамас, Хизбула, да не говорим, че са първи приятели с талибаните. Нищо чудно те да са участвали и в атентата в Бургас.

45

Анонимен

преди 1 час

Браво , на Путин! Хусите искат мнооого оръжие а Русия има много, да им даде и да пукат на воля

fallback