Снимка: БГНЕС
fallback

В Русия има твърде малко деца. А това няма как да остане така, тъй като армията има нужда от нови попълнения. Само в агресивната война срещу Украйна Владимир Путин вече е загубил най-малко половин милион войници. Необходима е нова кръв - независимо от цената.

Думата току-що прие закон срещу движението "Childfree". Това включва хора, които по различни причини не искат деца. Това всъщност е тяхно право, само не в Русия. Дори просто да кажете открито, че не искате деца, може да струва между 400 000 рубли (около 3800 евро) за обикновените граждани и пет милиона рубли (47 619 евро) за юридическите лица.

Но мисловните експерименти за повече деца от руските жени отиват много по-далеч, както твърди независимата журналистическа платформа "Декодер". В Думата вече се обсъжда забрана за рекламиране на презервативи. Фактът, че презервативите предпазват не само от нежелана бременност, но и срещу болести като сифилис, гонорея и ХИВ, се замита тихо под килима.

Смята се, че в Русия има повече от 1,2 милиона души, които са заразени с ХИВ вируса. Според експерти броят на неотчетените случаи е много по-голям.

"Ако жени и мъже щурмуват лекарските кабинети с последствията от незащитен секс, нещата ще бъдат много по-добри за нас", пише с хаплив сарказъм "Декодер".

Путин иска деца, но руските жени не искат да участват.

Но това не е достатъчно. Както винаги в държава, управлявана от диктатор, ранното образование е от решаващо значение. И така, с коварна пропагандна цел, в аудиторията на училище в Оча на остров Сахалин (северна Япония) беше изнесена лекция пред млади ученици за това колко лоши са абортите, съобщава "Декодер". За да илюстрира това нагледно, на видео бил показан аборт. Твърди се, че цялото нещо е преминало през екрана без пикселизация, има няколко видеоклипа за него.

Започнало е официално разследване кой всъщност е одобрил тази лекция. Но както е в случая с официалните разследвания в Русия, можете да чакате дълго време за резултат и вероятно изобщо няма да дойде. Освен, че това не отменя лекцията, остава въпросът дали наистина младите след това са били насърчавани да имат деца, пишат от BILD.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Ром"с

преди 6 секунди

С тпх статия Днес или тез от Днес поазват колко ниско са паднали само и само да си получават финансите от НЯКОЯ НПО на САЩ.Морала е нула,а някой искат *** да не краддът и лАжат,когато лажат... Много ниско сте паднали журналисти от Днес ,щом пускате таз глупост.

112

Мишо

преди 53 минути

Колко трябва да сте плиткоумни и фейсбук промити мозъци за да допускате подобна простотия!?

111

Мишо

преди 54 минути

До 110: Никога ням да забравим милионите убити в Ирак, Иран, Либия, Сирия, Египет, Ливан, Емен ...... Никога няма да забравя войната развързана в центъра на Европа, никога няма да забравя милион убити християни, разбити църкви завзети от антихристи и сектанти.

fallback