Снимка: БГНЕС/ EPA
fallback

Ракетната атака с "Искандер-М“ на пристанището на Одеса унищожи „много ценен товар“ за украинските въоръжени сили, който западен контейнеровоз достави от Румъния, пише Military Watch Magazine.

Oще по темата

Удар с помощта на руска балистична ракетна система "Искандер-М" е поразил плаващия под панамски флаг контейнеровоз Shui Spirit, който според множество доклади е превозвал въоръжение от румънското пристанище Констанца до украинския град Одеса. Констанца е основна транзитна точка за въоръжения от Западния блок, които се доставят до Украйна, като докладите сочат, че актив с много висока стойност е бил унищожен в резултат на атаката.

Ракетният удар предизвика вторични детонации на местата за разтоварване, които потопиха два катера на украинската гранична служба и причиниха седем жертви сред украинските сили, пише още изданието.

Ударът се случва, тъй като Русия продължава да използва системи "Искандер-М" и изстрелван от въздуха производен на ракетата 9K720 на системата, за да неутрализира западни активи с висока стойност, които се прехвърлят в Украйна - най-вече нейните системи за противовъздушна отбрана Patriot. 

Оборудването, произведено от Запада, играе все по-централна роля в украинските военни усилия от средата на 2023 г., като присъствието на западни изпълнители и активен персонал на място играе централна роля в позволяването на сложните нови активи бързо да бъдат използвани в подкрепа на продължаващите военни усилия срещу Русия. Позициите на западния персонал също така последователно се открояват при руски удари с използване на "Искандер-М" и други средства, пише Military Watch Magazine.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

239

Анонимен

преди 9 минути

последни писъци и квичене на бай дън овите со по ли.

238

Анонимен

преди 22 минути

Повишен радиоактивен фон от снарядите с обеднен уран.

237

Анонимен

преди 44 минути

Продължавайте да се навирате в чужди войни, че да ги и предизвиквате. Продължавайте да дерете по пет кожи от собствените си граждани-работари, че да изнасяте оръжие, а в същото време да нямате достатъчно средства да покриете пораженията от ураганите; заливайте народа със сладникави фалшиво левичарски послания, а го оставяйте гладен. То неизбежното ще последва. Русия не ви е Ирак!

fallback