Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Москва ще се насочи към американски медии в отговор на действията на САЩ срещу руската медия RT, заяви днес говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Американското министерство на правосъдието повдигна снощи обвинения в пране на пари срещу двама служители на руската държавна медия RT за това, което ведомството характеризира като схема за наемане на американска компания, която да произвежда онлайн материали, за да повлияе на президентските избори в САЩ през ноември.

Захарова определи този ход като "лов на вещици" и заяви, че целта му е да сплаши американското население.

"Ще има отговор срещу действията на властите на САЩ, които пряко противоречат на задълженията им за осигуряване на свободен достъп до информация и медиен плурализъм", каза Захарова.

Мерките на Москва могат да бъдат огледално отражение на тези, предприети от Вашингтон, или да придобият някаква друга форма, добави говорителката на руското външно министерство.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

краят на един луд

преди 1 седмица

Ленин слугувайки на престъпници в сянка, прогони образованите руснаци и унищожи културата на Русия. Сталин рамо до рамо с Хитлер въвлече Русия във Втората Световна Война, изби руските политици и висши военни и подтикна Хитлер да нападне Русия. Това струваше живота на десетки милиони руснаци. Путин, насъскан от неоЕВРАЗИЙСКИТЕ БРЪТВЕЖИ на маниакалния психопат Александър Дугин, започна Война за завладяване на Европа. Това може да струва живота на цяла Русия.

45

Анонимен

преди 1 седмица

октомври иде с дъжд, руснаците ще изгният в окопите на донецкия чернозем. Няма изгазване за машините от тая кал. А ПРЕЗ ЗИМАТА АТАКИТЕ НА НОЩНИТЕ ДЯВОЛИ ЩЕ ГИ ДОВЪРШАТ. КАЗАЦИТЕ СА ИЗВЕСТНИ ЛОВЦИ НА ГЛАВИ.

44

Анонимен

преди 1 седмица

Жителите на Курска Област искат оставката на Путин. Руското настъпление срещу Покровск е спряно. Украински морски дронове Морской Малюк атакуваха пристанище Новоросийск. Русия изпрати дронове Шахед , които след навлизане в Украйна се насочиха и навлязоха в Беларус към Мозырский НефтеПерерабатывающий Завод. Беларуски изстребители ги обезвредиха. Явно Кремъл се опитва да въвлече Беларус във войната срещу Украйна. Но беларуските военни не са на това мнение.

fallback