Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Индийският премиер Нарендра Моди заяви пред руския президент Владимир Путин, че смъртта на невинни деца повече време на война, конфликт или терористична атака, “е много болезнена”, предаде Ройтерс.

Моди добави, че решението на войната в Украйна "не може да бъде намерено на бойното поле, трябва да постигнем мир чрез преговори". Русия отрече да е атакувала детската болница в украинската столица.

От своя страна, Владимир Путин заяви пред индийския премиер, че страните им имат специално стратегическо партньорство и му благодари за усилията му да намери мирно решение на войната в Украйна.

Според очакванията, двамата лидери ще разговарят да включват руските енергийни доставки за Индия и икономическите и стратегическите връзки, допълва БТА. Руската държавна компания за ядрена енергия "Росатом" заяви, че води преговори за възможността за изграждане на още шест ядрени енергоблока в Индия.

Сътрудничеството между Индия и Русия осигури стабилност на световния енергиен пазар, подчерта Нарендра Моди преди началото на официалните разговори между руската и индийската делегация в Кремъл. "Целият свят трябва да признае, че индийско-руското сътрудничество в областта на енергетиката осигури стабилност на световния пазар", каза той.

Моди подчерта, че целият свят е изправен пред криза с горивата, но благодарение на сътрудничеството между двете държави, са избегнати всякакви трудности за обикновените граждани на Индия, на които са осигурени бензин и дизел.

"Енергийните договорености спомогнаха за осигуряването на гориво за гражданите и за контролирането на инфлацията, като по този начин осигуриха стабилност", допълни още индийският премиер.

Индийският министър на външните работи Субрахманям Джайшанкар заяви през май, че широкото енергийно сътрудничество с Русия и увеличаването на индийско-руската търговия са подхранили растящата икономика на републиката. Той заяви, че е имало опити Индия "да бъде принудена" да не купува петрол от Русия, но Делхи е настоял на своето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Смъртта на деца

преди 2 месеца

е само локум тема - без поне една снимка.

56

Фактите говорят

преди 2 месеца

а още- фактите са написани : американофилите освен да лъжат и да пишат глупости - друго не могат!

55

Фактите говорят

преди 2 месеца

Руските *** избиват деца нарочно.

fallback