Снимка: БГНЕС
fallback

Един от бункерите на руския президент Владимир Путин, разположен в планината Алтай в Централна Азия, вече се снабдява с хранителни запаси.

Това твърди британският в-к "Мирър", позовавайки се на вътрешна информация от източник, пряко ангажиран с доставката на провизиите в планинското убежище. Анонимният източник направи признанието в Телеграм канала "Поздняков", в който съобщи, че кашони със сухи дажби, зърнени храни и консерви се пренасят в голям мащаб в това отдалечено място в Сибир.

"Никога не съм виждал такова нещо. Запасите са вносни, скъпи и не са наши (руски)", сподели източникът.

По думите му храните се докарват в склад в планинския район, след което биват щателно проверени от специален екип, който да потвърди, че въпросните хранителни запаси са годни и безопасни за консумация.

Разтоварваме продуктите от едните камиони и след това ги товарим на други. Но искам да подчертая, че шофьорите определено не са обикновени шофьори на камиони за големи разстояния. Облечени са строго и имат сериозни лица. Казвам ви – това не са обичайните шофьори на камиони... не поддържат абсолютно никакъв контакт с нас, казва още анонимният източник.

Той допълни още, че целият процес продължава вече цял месец и посочи, че хранителните провизии ще стигнат за няколко години и са достатъчни за 200-300 души.

Имението, на около 220 км южно от регионалната столица Горно-Алтайск и на 3900 км източно от Москва, попадна в заглавията миналия месец, когато пожар унищожи сграда в комплекса. Но резиденцията отдавна се подозира, че е прикритие за таен високотехнологичен бункер, който може да приюти множество хора, включително семейството на Путин и по-широк кръг, както и неговия персонал и екип по сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

330

САМО НАПОМНЯМ

преди 1 седмица

Ако Русия не ни беше освободила от турско 1878,тука щяхте на турски да пишете,а не на български.Гледаите Козият Рог,Прочетете Под Игото.Найстройват ни срещу БРАТЯТА РУСНАЦИ.е,НЯМА ДА УСПЕЯТ.

329

Анонимен

преди 1 седмица

Не разбирам защо Путин не се предаде на Хага. В затвора ще живее 1:1 като в бункера, храна, легло, телевизия, филми, утринна гимнастика... Е, няма да се събере дългата бяла маса, но поне няма да е заврян по земята.

328

Мусайбе жуже

преди 1 седмица

Жужето ще яде картошки като плъх под земята

fallback