Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия съобщава за 87 свалени украински дрона през нощта, 70 от които са били насочени към Ростовска област в южната част на страната, където се намира щабът на руската операция в Украйна, предаде АФП.

Руското мнистерство на отбраната съобщава още, че “през нощта беше предотвратен опитът на киевския режим да извърши терористична атака с помощта на въздушни дронове”.

"Общо 87 украински безпилотни летателни апарата бяха свалени над руски региони. Системите за противовъздушна отбрана прихванаха и унищожиха дронове над Белгородска област (2), Волгоград (2), Воронеж (6), Курск (6), Ростов (70), както и един дрон над Кримския полуостров", анексиран от Русия през 2014 г., се казва още в изявлението.

Василий Голубев съобщава в Telegram, че в Ростовска област, където се намира щабът на руската операция в Украйна, нападението "не е причинило жертви", но е довело до прекъсване на електрозахранването в няколко населени места.

Във Воронежка област, граничеща с Украйна, "цистерна в петролно депо е леко повредена" вследствие на падането на отломки от дрон, според областния управител Александър Гусев.

Украйна от две години е в сблъсък с руската офанзива и редовно отвръща на удара, атакува руски региони и по-специално се насочва към енергийни обекти. Киев е обещал да пренесе бойните действия на руска територия в отмъщение за многобройните бомбардировки на нейна територия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase