Снимка: ЕПА/БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова съобщи, че страната ѝ няма да остави без отговор действията на Съединените щати. Тя коментира пред ТАСС налагането на нови антируски санкции от страна на Вашингтон.

"Както винаги в такива случаи, Русия няма да остави без отговор подобни агресивни действия", заяви говорителката.

ТАСС припомня, че повече от 30 физически лица и над 200 юридически от Русия и Китай бяха добавени в списъка със санкции на САЩ. По-специално министерството на финансите на САЩ наложи санкции срещу "Русгаздобича", "Арктик СПГ-1", "Арктик СПГ-3" и Московската борса.

Ройтерс съобщава, че американското министерство на финансите обяви нови санкции срещу над 300 юридически и физически лица с цел да се прекъсне достъпът на Русия до продукти и услуги, необходими й за поддържане на военното производство за войната в Украйна.

Съобщението, заедно с нови експортни ограничения на министерството на търговията за полупроводници и други технологични стоки, беше направено в навечерието на срещата на върха на лидерите от Г-7 в Италия, където основна тема ще бъдат  усилията за ограничаване на разрастващата се военна икономика на Русия. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase