Снимка: БГНЕС

Юлия Навалная е коментирала неотдавнашните арести на няколко заподозрени руски шпиони в Европа, като петма от арестуваните са българи, в интервю за DPA.

Юлия Навалная е заявила, че арестите са още един знак, че "Путин отдавна води война в сърцето на Европа, използвайки всички необходими средства".

"Путин не е започнал току-така, той прави това през цялото време. Той започва войни, убива опонентите си", е заявила тя и е добавила, че присъствието им не я изненадва.

"Винаги съм предполагала, че в Европа има много руски шпиони: Руски шпиони, те са очевидни".

Вдовицата на покойния руски дисидент Алексей Навални Юлия предупреди и за непредсказуемостта на руския президент Владимир Путин, като е заявила, че не е изключено той да използва ядрено оръжие в даден момент.

"Не знаем какво да очакваме от него", е заявила тя пред DPA. "Вероятно той ще го направи."

Тя сравнява въпроса с нахлуването на Русия в Украйна, като твърди, че тогава не е очаквала Путин да атакува, предвид силните връзки между двете страни. "Но той реши да го направи. Той плаши хората, държи ги в страх. Никой не знае какво ще направи Путин след това."

Путин започна пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 г., след като през 2014 г. окупира Крим.

Навалная е посочила, че не е сигурна дали Путин наистина има "силна стратегия".

Семейството на Навални са най-изявените опозиционни активисти в Русия в продължение на много години.

Навални, дългогодишен и отявлен противник на Путин, почина в затворнически лагер в Полярния кръг в Сибир на 16 февруари. Не е установено по независим път дали 47-годишният Навални е починал по естествен път, както е посочено в смъртния му акт. Привържениците му обаче твърдят, че е бил убит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase