Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров е на посещение в Китай, където се срещна с китайския си колега министър Ван И. В Пекин двамата министри се споразумяха да започнат диалог за сигурността в Евразийския регион, предаде Ройтерс.

„Възниква задачата за формиране на евразийската сигурност“, каза Лавров на излъчвана по телевизията пресконференция след срещата с Ван И. С китайските ни приятели „постигнахме съгласие за започването на диалог с участието на други наши съмишленици по този въпрос“, добави той.

Сергей Лавров допълни, че структурата на евроатлантическата сигурност съществува от дълго време под формата на НАТО, но също така и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. ”Тя просто сама се зачеркна от списъка на съответните структури, в рамките на които е възможно да се водят смислени преговори и да се договори нещо, основано на баланс на интереси", каза още Лавров.

„Това повдига въпроса за формиране на евразийската сигурност, както спомена и президентът  Путин в своето послание към Федералното събрание“, заяви руският министър, който е на посещение в Китай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase