Снимка: БГНЕС

Роман Абрамович ще обжалва отново наложените му санкции от Европейския съюз. Милиардерът отрича да има връки с президентът на Русия Владимир Путин. Той обжалва пред съда на ЕС с аргумента, че по-долните съдилища не са разгледали правилно жалбите му.

На свой ред Европейската комисия заяви, че решението на ЕС е законно и обосновано. „Роман Абрамович е един от водещите руски бизнесмени с дългогодишни и близки връзки с президента Владимир Путин“, каза говорител на ЕС през декември. В края на миналата година Европейският съд в Люксембург потвърди като законни санкциите на ЕС срещу Абрамович.

„Общият съд отхвърля иска, предявен от г-н Абрамович, като по този начин потвърждава ограничителните мерки, предприети срещу него“, се казва в решението на съда .

Роман Абрамович е един от 20-те най-богати хора в Русия. Според Forbes състоянието му се оценява на 9,2 милиарда долара. Преч май 2022 г. той подаде искове срещу Съвета на Европа в Европейския съд, изисквайки премахване на ограничителните мерки и настоявайки, че не е работил повече от 20 години в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase