Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл заяви в събота, че президентът Владимир Путин все още изпитва болка от клането миналата седмица в московската концертна зала "Крокус сити хол", дори и това да не е видимо външно. Повече от седмица след трагедията Путин не се е срещал публично с оцелели и не е посетил мястото, където тя се е разиграла. Това се случва въпреки съобщенията на руски медии, че западни дипломати, включително тези от ЕС и САЩ, са посетили импровизиран мемориал за жертвите.

Говорителят Дмитрий Песков каза пред репортер на държавната телевизия, че Путин се справя с трагедията по свой начин.

"Повярвайте ми, ако не виждате сълзи по лицето му, това не означава, че не изпитва болка. А това, което преживява, едва ли някой някога ще научи и разбере", каза той.

Тази седмица Кремъл не даде индикации, че руският лидер планира да посети роднините на загиналите при атаката, най-смъртоносната в страната от две десетилетия.

Вместо това агенциите за сигурност преместиха фокуса върху това кой е отговорен, като задържаха дузина заподозрени, включително четиримата предполагаеми нападатели от Таджикистан.

Джихадистите от групировката "Ислямска държава" казаха няколко пъти след атаката миналия петък, че са отговорни, а свързаните с ИД медийни канали публикуваха графични видеоклипове на въоръжените мъже в залата.

Макар Путин да призна, че „радикалните ислямисти“ са извършили касапницата, той продължи да твърди, че главният враг Украйна е замесена по някакъв начин, без да предоставя никакви доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase