Снимка: БГНЕС

Шест яки момчета, изглеждащи като тайни агенти, са се погрижили вратите на изходите на залата в Международния изложбен център "Крокус" да бъдат затворени секунди преди началото на стрелбата там. Това става ясно от видео, което се разпространи вирусно в социалните мрежи. Шестимата са облечени еднакво – със сини пуловери и сини джинси и са еднакво набити. Те са застанали в радиус от пет метра един от друг. В началото снимат обстановката с телефоните си. А буквално преди първите изстрели един подир друг започват да крещят и заповядват: "Затваряйте вратите".

До момента няма никаква официална информация кои са тези хора.

Видеото бе излъчено и в предаването на руския журналист Антон Хардин, който живее на Запад. Той разкрива още много странности около терористичния акт, отнел живота на повече от 130 души.

Григор Лилов също излезе с версия, че тайните служлби на ФСБ стоят зад атентата.

"Пет стотинки не давам какво твърдят за атентата Москва, Вашингтон, другите столици, медиите у нас и по света.
Пет стотинки не давам, защо политиците по света не само крият  „подгряването" на общественото мнение” в Русия от Путин чрез този атентат, но крият и втората, свръхсекретна причина за организирането му и провеждането му от ФСБ.

Защото на фона на тайните преговори за Украйна с Кремъл, няма световни политици, които да признаят истината: ИДИЛ е всъщност ФСБ. И този странен ИДИЛ парадоксално се оказа и косвено замахнал срещу ... чужди правителствени ръководители и НАТО!!!.", написа той във Facebook, отбелязвайки, че стрелбата уж е станала през нощта, а видеото, което ИДИЛ публикуваха, изглежда е заснето през деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase