Снимка: архив, БГНЕС

В момента в Руската федерация е в ход операция "Сирена" - това означава, че се задействат всички служби, които са военизирани. Така коментира пред БНТ Валери Тодоров, международен анализатор, бивш кореспондент на БНТ и БНР в Москва, терористичната атака край руската столица.

Още по темата
"Става дума за обучена група с боен опит, което е видно от начина, по който хладнокръвно разстрелват хора. Моментът, който са избрали, мястото, начинът, по който влизат и по който са се изтеглили - всички това показва, че обстановката е добре проучена, преценени са и реакциите - те влизат и откриват стрелбата малко преди началото на концерта, когато и мерките за сигурност са били отслабени, основната охрана не е била въоръжена", каза Тодоров.

"Мисля, че това, което наблюдавахме, ясно показва организацията на този атентат. Допускам, че може да има политически контекст, тъй като и друг път се е случвало "Ислямска държава" да поема отговорността за действия, които очевидно са съгласувани с други терористични организации", каза още Валери Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase