Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз е потресен и шокиран от информациите за терористична атака в Москва, заяви говорител на ЕС. „ЕС осъжда всички атаки срещу цивилни“, добави говорителят Петер Стано по повод стрелбата в концертната зала в Подмосковието, при която загинаха най-малко 40 души, а над 100 бяха ранени, предаде Франс прес

Министерството на външните работи на Германия изрази съболезнования във връзка с терористичното нападение в концертната зала „Крокус сити хол“ в Подмосковието и призова за бързо разследване на инцидента. Това се посочва в изявление на ведомството, публикувано в социалната мрежа Екс.

"Кадрите от ужасното нападение срещу невинни хора в "Крокус сити хол" в Московска област са ужасяващи. Необходимо е бързо да се разследват обстоятелствата на случилото се. Изказваме най-дълбоки съболезнования на семействата на жертвите", се казва в изявлението.

Още по темата
Френското външно министерство изрази съболезнования във връзка със смъртните случаи в концертната зала в Подмосковието.

"Кадрите, които идват от Москва, са ужасяващи. Мислите ни са с жертвите и засегнатите, с руския народ. Необходимо е да се изяснят всички обстоятелства на тези отвратителни действия", се казва в изявлението на министерството.

ООН следи ситуацията около стрелбата в концертната зала „Крокус сити хол“, се казва в изявление на канцеларията на генералния секретар на световната организация.

"Ние сме опечалени от тези новини. Опитваме се да получим повече информация за случилото се", каза Фархан Хак, говорител на Антониу Гутериш.

Същевременно говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че изявлението на канцеларията на генералния секретар на ООН относно терористичния акт в концертната зала „Крокус сити хол“.

"Офисът на генералния секретар на ООН заяви, че е опечален от съобщенията за стрелбата. Опечален? Стрелба: това кавга на стрелбище ли е или нещо подобно? На живо по телевизията хората излъчват кадри от чудовищна кървава терористична атака, която предизвиква не "опечаление", а ужас, шок, потрес, безусловно осъждане, справедлив гняв и състрадание към жертвите", заяви Захарова./БТА, Габриела Големанска

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase