Снимка: БГНЕС

Български граждани и руснаци оставят цветя и играчки пред Руското посолство в София в памет на жертвите на терористичната атака в "Крокус Сити Хол" в Руската федерация.

Броят на жертвите от стрелбата и пожара в московската концертна зала, по данни на руските следователи, е нараснал до 133 души.

„Коментарът е само един – съпричастност към близките на загиналите и подкрепа за държавата, която е обект на терористична атака. Не знам никакви подробности. Не ме интересуват подробностите, същественото е, че има загинали по един нелеп начин – жестоко убити", каза Мартин, който е пред Посолството на Руската федерация в България, за да изрази съпричастността си към жертвите.

Георги също е дошъл, за да отдаде чест пред жертвите. „Донесохме цветя току-що с приятели и другари. Това е наистина трагично, особено факта, че се нападат напълно случайни цивилни хора, просто колкото да се всее страх, терор, което наистина е ужасяващо", каза той, цитиран от БГНЕС.

Сред хората има граждани, които носят български и руски знамена, както и такива с дрехи със символа „Z", използван от руската армия за обозначение на руските танкове, бронирани коли и оборудване при нахлуването в Украйна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase