Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Володимир Зеленски каза, че 31 000 украински войници са загинали във войната с Русия, което е рядко официално изявление за военните загуби от украинската страна.

На пресконференция в Киев Зеленски каза: „31 000 украински войници са загинали в тази война. Не 300 000 или 150 000 или каквото и да говорят Путин и лъжливото му обкръжение. Но всяка от тези загуби е голяма загуба за нас“.

Зеленски заяви още, че победата на страната му "зависи" от подкрепата на западния свят и изрази "увереност", че САЩ ще одобрят важния пакет от военна помощ.

"Дали Украйна ще загуби, дали ще ни бъде много трудно, и дали ще има голям брой жертви, зависи от вас, от нашите партньори, от западния свят“, каза Зеленски на пресконференцията.

Той добави, че има надежда в Конгреса и бил сигурен в положителната развръзка. /БГНЕС, АФП


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

394

Анонимен

преди 2 месеца

Много са странни тия негови числа с тройките: 300 милярда профукани кеш дадени му пари; 31 000 загинали войници; всякоп трето УКР настъпление на Запад позволява само едно напредване на Руснаците. За всеки загинал Украински войник, дефакто Щатите са зплатили на Зеленски по близо 3 000 000$. Никой не пита къде са мильоните защото Елена си копува за милиони колиета, гердани и гривни без да е убита

393

българин

преди 2 месеца

В руската армия няма човешки жертви по простата причина че руснаците не са хора..ха.ха добичета има около 500 000 глави отишли при прогожин. но най се радват руските вдовици които ще утешаваме..ха.ха

392

Анонимен

преди 2 месеца

Зеленото наркоманче преувеличава.......;);) я има двама трима я не.....

fallback