Снимка: БГНЕС

Кремъл смята обвиненията на Юлия Навалная, че Владимир Путин е замесен в смъртта на съпруга й, за "неоснователни и груби". Това заяви на брифинг прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

"Разбира се, това са абсолютно неоснователни, груби обвинения срещу държавния глава на Русия", цитира думите му Интерфакс.

Говорител на Кремъл каза, че Путин не е видял призива на Юлия Навалная, която обяви, че ще продължи делото на съпруга си.

"Но като се има предвид, че Юлия Навалная овдовя буквално дни по-рано, оставям това без коментар", добави прессекретарят.

Журналистите също помолиха Песков да коментира думите на Навалная, че властите умишлено не са предали тялото на съпруга й на роднини, за да скрият следи от токсичното вещество.

"Честно казано, не съм запознат с тази реч, но ако в нея има такива думи, то това отново не са нищо повече от неоснователни обвинения, защото не са подкрепени с нищо, не са потвърдени и в случая аз, по етични причини, не мога да оценя тези думи както трябва", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase