Снимка: БГНЕС
fallback

Вдовицата на бившия агент на руската Федерална служба за сигурност Александър Литвиненко – Марина Литвиненко каза за Скай нюз, че критиците на Владимир Путин в Русия се нуждаят от подкрепа от Запада и нарече "чудовище" руския президент.

Съпругът на Марина Литвиненко, виден критик на Путин, почина през 2006 година, след като беше отровен в Лондон с полоний 210 - рядък и много мощен радиоактивен изотоп. Смяташе се, че убийството на бившия агент на Федерална служба за сигурност е било подписано лично от Путин, но Русия винаги е отричала да е замесена.

Наричайки Путин "чудовище", Марина Литвиненко каза, че е била "шокирана" да чуе новината за смъртта на Алексей Навални, но "без съмнение" руският президент е отговорен. "Не можете да очаквате нищо друго от Путин", каза тя, говорейки по Скай нюз. На въпрос дали се страхува да говори срещу руския режим, тя отговори "не", добавяйки, че животът в страх би бил това, което Путин иска.

"Мисля повече за хората, живеещи в Русия, за тях животът е по-опасен. Те се нуждаят от подкрепа, а ние, живеейки тук на Запад, трябва да подкрепим тези хора в Русия", отбеляза Марина Литвиненко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Малко за политика

преди 3 месеца

Не е изключено и ЦРУ или МИ6 да са намесени. След интервюто на Такер Карлсън с Путин имаше голям интерес към него и положителни отзиви. Това беше проблем за русофобската пропаганда. Трябваше бързо да се спретне нещо срещу Путин. И Навални (който си беше в затвора и не пречеше на Путин с нищо) се оказа удобна жертва.

64

Не е ли ясно?

преди 3 месеца

Путин по никакъв начин не беше заинтересуван от смъртта на Навални. Навални си беше в затвора (с първа присъда за финансови спекулации между другото) и не му пречеше изобщо. Полза от смъртта му има само евроатлантическата пропаганда.

63

Анонимен

преди 3 месеца

Много и отлично охаректезиране ,на злодея. Ако има ад ще се пържи в него пигнея.

fallback