Снимка: БГНЕС

Зоя Коновалова, 48-годишна, водеща и главен редактор на Кубанската държавна телевизионна и радиокомпания, един от националните телевизионни канали на руския президент Владимир Путин, беше намерена мъртва в Краснодар. Причината за смъртта обаче е доста съмнителна, тъй като става въпрос за отравяне, както и в случаите на другите двама журналисти.

Тялото на Коновалова беше намерено на 5 януари в дома ѝ заедно с тялото на петдесет и две годишния ѝ бивш съпруг. Това е последната от поредицата мистериозни смъртни случаи на видни руски личности, откакто силите на Путин нахлуха в Украйна през февруари 2022 г.

По телата на Коновалова и бившия ѝ съпруг не са открити видими наранявания, съобщи руската държавна информационна агенция РИА Новости.

"Предполагаемата причина за смъртта е отравяне", заяви информационната агенция, като добави, че тя е оставила след себе си дъщеря и син.

Незабавно е започнало разследване, след което трябва да станат известни повече подробности.

Но случващото се е тревожно, защото нейният случай не е изолиран.

Новината за смъртта ѝ идва, след като друг руски журналист, Александър Рибин, беше намерен мъртъв в Ростов. Причината за смъртта му също не е ясна.

Миналия месец 35-годишната Анна Царева, заместник-главен редактор на "Комсомолская правда", беше намерена мъртва в апартамента си в Москва. Според Newsweek няколко дни преди смъртта си тя е имала пневмония и треска.

"Тя никога не се е оплаквала от здравето си. Наскоро се извини, че не може да дойде на работа, защото кашля и има температура, която внезапно се е повишила. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase