Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

"Щях категорично да спра Путин" (ако бях на мястото на Байдън). Това обяви Доналд Тръмп при откриването на кампанията си в щата Айова за републиканската номинация за президентските избори.

Тръмп определи вота през ноември като последен шанс Америка да бъде спасена от политиката на настоящия президент Джо Байдън, съобщи БНР.

"Това е последният ни шанс да спечелим изборите. Остават 10 месеца. Притеснявам се обаче и за тези 10 месеца, защото той вече навреди толкова на страната ни. Знае ли някой какво може да направи той за тези 10 месеца. Може и до трета световна война да стигнем", каза Тръмп.

Речта му съвпадна с третата годишнина от бунта на 6 януари 2021 година, когато негови привърженици щурмуваха Конгреса в опит да предотвратят сертифицирането на изборната победа на Байдън. Тръмп защити публично участниците в бунта, които бяха осъдени и пратени в затвора:

"В тази страна, разбира се, никого не пращат в затвора. Определени хора дори не ги закачат, ако убият някого. Но ако си един от нас, тогава отиваш в затвора. Вижте какво се случи със заложниците от 6 януари. Ужасно е", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Сатаната

преди 4 месеца

Тия управляващи дъртаци в САЩ, Русия и Израел са пешки в ръцете ми! Мен, царят, гледайте - АЗ съсипвам целия свят!

47

ясно

преди 4 месеца

Това спиране то го обясни -щял да накара Украйна да капитулира няма друг начин Тръпм е човек на Путин

46

Анонимен

преди 4 месеца

Човека който мисли че като полее магнит с вода, магнита спира да работи щял да спре Путин...

fallback