Снимка: БГНЕС
fallback

Крайната военна цел на Русия е да се отърве от украинския президент Володимир Зеленски. Това заяви Дмитрий Медведев, бивш президент и министър-председател на Русия.

Медведев, сега заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, направи забележките в интервю за руската държавна информационна агенция РИА Новости, а също и в своя канал в Telegram, където редовно отправя ядрени заплахи срещу Украйна.

Той и преди е призовавал за елиминирането на украинския президент, но това е първият път, когато руски официален представител признава, че това е легитимна цел на Кремъл в неговата "специална военна операция" – термин, използван от руския президент Владимир Путин за неговата война в Украйна.

"Ами преговорите през 2024 г.? Всичко е съвсем очевидно", каза Медведев, отговаряйки на въпрос за военните цели на Русия през следващата година. "Специалната операция ще продължи, нейната цел ще остане разоръжаването на украинските войски и отказът на сегашната украинска държава от идеологията на неонацизма."

Медведев повтаряше линията на Кремъл, че войната на Путин в Украйна е започната, за да "денацифицира" страната и нейното ръководство. Русия "ще се стреми към демилитаризация и денацификация на Украйна", каза Путин, когато стартира пълномащабното си нахлуване в Украйна през февруари 2022 г.

"Отстраняването на управляващия режим на Бандера очевидно не е обявено, а най-важната и неизбежна цел, която трябва и ще бъде постигната", добави Медведев.

Унизителната фраза на Медведев, която описва правителството на Зеленски, е препратка към Степан Бандера, украински националист, който се присъедини към силите на германските нацисти по време на Втората световна война.

Зеленски, който е от еврейски произход, описа руските твърдения, че правителството в Киев е пълно с неонацисти, като "смешни" в интервю за CNN миналата година.

През май Медведев каза, че Москва няма друг избор, освен да елиминира Зеленски. Тази заплаха дойде малко след като Москва обвини Украйна в опит за убийството на Путин с два дрона, които се разбиха в резиденцията на руския президент в Кремъл.

Зеленски отрече каквото и да е участие, като каза, че страната му не притежава оръжия, способни на подобни удари.

"След днешната терористична атака не остават други опции освен физическото ликвидиране на Зеленски и неговата кабала", каза Медведев в своя канал в Telegram.

Бившият руски президент каза още, че Зеленски не е необходимо да подписва "документ за безусловна капитулация".

"Хитлер, както е известно, също не го е подписвал. Винаги ще се намери някой заместител", написа Медведев.

Няколко месеца по-късно, през август, Медведев каза в канала си в Telegram, че администрацията на Зеленски "трябва да бъде изтрита от лицето на земята".

"Дори пепелта от него не трябва да остане. Тази мръсотия не трябва да има шанс да се прероди при никакви обстоятелства", пише той. "Ако отнеме години и дори десетилетия, така да бъде. Нямаме друг избор: или ще унищожим техния враждебен политически режим, или колективният Запад в крайна сметка ще разкъса Русия. И в този случай той ще умре с нас."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

220

Анонимен

преди 4 месеца

Русия е превърнала в култ убийствата смърта и кръвта Как въобще живеят и спят тези хора ?

219

Анонимен

преди 4 месеца

Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. Запада е пак с фашисти те украинци този път. Парадокс, два близки народа се избиват за кеф на запада. Зеленски е евреин,и Хитлер е имал еврейски произход, за това са толкова гадни,лоши хора. Евреите го доказаха в Газа,че са по страшни от фашизма. Факт неоспорим. Слава Русия, слава Путин голям Президент на велика страна, правдата е на страната на Русия

218

Щирлиц

преди 4 месеца

Защо се туткате толкова време,щяхте да спестите много от пролятата кръв...

fallback