fallback

Инна Дарий е новият генерален директор на швейцарската компания Litasco SA, която е пряк собственик на "Лукойл" и основен акционер в "Лукойл Нефтохим" в Бургас, съобщават руските медии.

Дарий заемаше поста финансов директор на компанията от ноември миналата година. Сега тя наследява Назим Сюлейманов.

Oще по темата

Дариус е родена през 1984 г., завършва Московския държавен университет с приложна математика и започва кариерата си през 2005 г. в руския клон на банката ABN Amro. През май 2008 г. тя се присъединява към Royal Bank of Scotland (Москва) като старши анализатор, а през декември 2010 г. става старши сътрудник в Global Restructuring Group в RBS NV в Амстердам.

През април 2013 г. Дариус се присъединява към Litasco Group в централата в Женева като директор на търговското финансиране. През април 2015 г. е назначена за ръководител на групата.

Назначението идва в момент, когато Азербайджан изрази интерес към придобиване на бургаската рафинерия, веднага щом получи конкретно предложение.

Посланикът на Азербайджан в София Хюсеин Хюсеинов потвърди за намеренията на Баку. Дипломатът подчерта, че за обсъждане по същество трябва да има конкретно предложение, "каквото засега няма".

Тази година през април азерската държавна петролна компания SOCAR откри офис в София. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен Гръцката рафинерия на петрол е с по-голям капацитет от Нефтохима. Купува от Турция микс от азербайджански и руски нефт и продава бензин и дизелово гориво на цяла Европа и никой не им се бърка в "канчето". А тук Боце, Д.Добрев и намагнитения Пеевски искат НХК да бъде техен слуга. Няма как да стане, зад гърба на азербайджанския Сокар е Ердоган! Тримата и Кокорчо пак ще бъдат губещи.

40

Анонимен

преди 4 месеца

Вие Литаско Груп за руска фирма ли я смятате? Много сте зле с географията! Личи си, че Боце е завършил Милиционерската школа-Симеоново, а Пеевски ЮЗУ! Сега пък с Швейцария ли се заядохте? Преди с Унгария,Австрия, Сърбия, Северна Македония за природния газ,с Турция обменяхте реплики за бежанците от Близкия Изток и Африка, с Русия за Руската църква -София.Държите се като заклет пияч след третата бутилка вино! Да знаете,маджарите,сърбите и македонците като ги подлютите ще качат Боце, Пеевски на ПСА

39

Анонимен

преди 4 месеца

Азайберджан ще преработва Руски петрол, последно гледах че износа на Азерите е пвече от добива! От къде идва разликата!

fallback