Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви на отбранителен форум в Пекин, че Западът иска да пренесе конфликта в Украйна в Азиатско-тихоокеанския регион, предаде Ройтерс.

В изказването си на форума "Сяншан", най-голямата проява на китайската военна дипломация, Шойгу заяви, че НАТО прикрива струпването на сили в Азиатско-тихоокеанския регион с "демонстративно желание за диалог".

Шойгу допълни, че страните от НАТО насърчават надпреварата във въоръжаването в региона, като увеличават военното си присъствие и честотата и мащаба на военните учения там.

В същото време той заяви, че ходът на Русия да оттегли ратификацията си на Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити не означава край на споразумението. "Ние само се стремим да възстановим паритета със Съединените щати, които не са ратифицирали този договор", добави той.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Кравар Евроатлантик

преди 6 месеца

Абе я пак да пресметнат колко милисекунди лети ЦАРМАТА до Берлин че нали сменихме с един час времето.

36

Анонимен

преди 6 месеца

От 2014г България всеки ден присъстваше в Централната руска телевизия: "Българите са Русофоби", "ние за разлика от Българите сме на 100% Българофили", "азбуката на България не е Българска, тя е древноруска""Кирил и Методий не са българи", България в ЕС е най изистаналата, трябваше да е до нас в Евразия" за Македония, как в Македония са ни наричали фашисти- това ежедневно в различни предавания, може с едно изречение но не ни пропускаха и то с огромна омраза- добре че сме в ЕС и НАТО.

35

САЩдаСИстоятУдома

преди 6 месеца

Троловете на байДанчо да си направят справка какво става в Азия. Последните дни доброжелателни изпращачи подават недвусмислени сигнали(да се чете "атакуват американски бази с безпилотници"), че САЩ е време да си обира крушите от региона . Сирия, Афганистан Ирак. Връщат им от собствената стока. Голям купон започва и ще става все по-голям. Местни журналисти коментират, че тамошните платени поддръжници на САЩ биват издирвани поименно и връщани в правата вяра чрез уреждане на директна среща с Аллах

fallback